KWAKWAKA’WAKW

Wij zijn de kwakwaka’wakw.
De dondervogel als teken van macht en kracht, Is favoriet in onze ceremoniële pracht.
Het is hem die wij eren, om zijn toorn niet tegen ons te keren.

Foto's
 • Ontwerp
 • Juryrapport

  Juryrapport
  'KWAKWAKA’WAKW'

  Dhr. A. Buiks zonder meer mooie wagen, mooi kleurgebruik, mooie details, beweging. De rol van de figuranten vond ik wat onduidelijk. De tekst zegt: “wij eren hem”, maar dat kwam er niet echt uit. Identificeert het publiek zich hier mee, roept het emoties op ?

  Mw. D. Laarman Wat ik het eerst zie is overweldigend, daar komt wat aan, heel mooi om te zien. Beweging is geweldig. Opzij is veel te zien. De bloemen zijn keurig verwerkt ook de fijnere afbeeldingen zijn perfect. De kleuren combinatie met het groene mos is mooi. Wegrijdend is de dondervogel als teken van kracht duidelijk uitgebeeld. Een mooie creatie met duidelijk oog voor detail.

  Dhr. L. Verspuij Ondanks dat de wagen bestaat uit grote elementen vormt de wagen geen geheel. Vogelkoppen lijken zonder gedachte op elkaar gestapeld. De opening van de wagen is indrukwekkend. Beweging is goed aangebracht. De kleuren ogen bij elkaar wat dof. De kleuren werken niet altijd goed op elkaar in. Figuratie had voor mij wel een meerwaarde. Het voegde zeggingskracht aan de wagen toe (verering).

  Mw. G. Nijboer Uitwerking Idee Jammer dat de kleuren van de kleding niet overeenkomen met de kleur van de wagen. (roze van de wagen erg flets) Materiaalkeus goed gevonden, mooie tekening met de zaden. Afwerking Wieldop goed gevonden. Algehele indruk Dreigend, zoekend en alles beweegt Goede begeleiding slim die stok

  Dhr. E. Ipema Hele mooie wagen, imposante verschijning vanuit elke hoek. Mooie bewegingen en een actieve figuratie. Mooie details en kleuren, zeer goed afgewerkt (wielen top). Prachtige techniek!

  Dhr. R. Pierik Algemene klassering 5e / Persoonlijke klassering7e Corsogroep ’t Jakan beeldt met “KWAKWAKA’WAKW” enkele koppen van dondervogels uit als teken van macht en kracht. Een veilige nette wagen waarop weinig aan te merken is. Duidelijke kleurverdeling met grote contrasten is prima. Afwerking met strikte scheiding van kleuren is scherp en strak uitgevoerd. Desondanks mis ik toch ook duidelijk een verrassing, de X-factor(!), waardoor ik écht gefascineerd raak. Het gevoel bekruipt me dat ik hier kijk naar een bestaande opeenstapeling cq. collage van fraaie koppen. De zwart/wit knipwerken zijn fraai, maar steken wel ietwat schriel af ten opzichte van de rest. Het houten masker aan de zijkant van de wagen steekt negatief af van de bloemenpracht. Als je voor alternatieven kiest probeer dit dan wel in balans met de wagen te doen door het links en rechts terug te laten komen. De beweging van de dondervogel en de aanwezigheid van uitbundig uitgedoste figuratie brengt daarentegen enigszins de gewenste spanning terug. De opzwepende muziek onder de wagen werkt aanstekelijk en zweept de intensiteit van de wagen wel op.

  Dhr. A. de Bruijn Een thema wat we al wel vaker en eerder in het corso gezien hebben, dus niet nieuw en verrassend. Door een opbouw te maken uit div elementen, ontstaat een rommelig totaal. Aankomst van de wagen is aan de bovenzijde moeilijk leesbaar. Ook het Middenstuk is voor een te gezochte oplossing gekozen, en de gekozen bloemen hier zijn wel erg storend. Ook de 2 super mooi gemaakte houten beeldjes voegen nauwelijks iets toe. Het mooiste stuk van de wagen is de indrukwekkende achterkant.

  Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  't Jakan - KWAKWAKA’WAKW (2016)

   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

   't Jakan - KWAKWAKA’WAKW (2016) Foto Ontwerp Jury +