Mad T Party

Hierbij bent jij, u en het van harte uitgenodigd om naar ons gestoorde T feest te komen. Om op onze party te komen moet je eerst die kant op en dan de andere. Als je daar vent aangekomen moet je recht naar beneden door het konijnenhol. Alle freaks en buitenstaanders zijn welkom op dit T feest. En ’s avonds is de afterparty, daar gaan we futterwacken alsof het fraptious is.

Hoogachtend, De Mad Hatter

Foto's
 • Ontwerp
 • Juryrapport

  Juryrapport
  'Mad T Party'

  Mevr. L. de Haas – Yben
  Uitwerking idee: Compositie, zeer origineel, veel details, mooi! Kleurenspectrum, prachtige kleurverdeling Materiaalkeuze, gewoon: goed Figuranten, zeer fraai, veel aandacht aan besteed, prachtige show op rotonde, lekker gek! Beschrijving corsowagen, Warm, door kleurstelling en vele details Afwerking: Aanbrengen materialen, goed, was veel aandacht aan besteed. Weergave van de onderdelen & Oog voor detail, deze twee punten zijn goed samengevoegd, zeer veel onderdelen en toch één geheel Algehele indruk: Indruk op afstand, Imposant, blikvanger waren de tafelloper en stoelen Idee & Uitbeelding idee & Herkenbaarheid, zéér origineel en mooi uitgewerkt maar tijdens eerste ronde was niet duidelijk dat de poort erbij hoorde, daartussen liepen alle figuranten en de afstand tussen poort en tafel was te groot. Beter was de figuranten rond de twee onderdelen te laten bewegen Mobiliteit wagen, goed.
  Dhr. M. Lensen
  Een voorbeeld dat kwaliteit niet ten koste hoeft te gaan van volume, hoewel het tafereel zich achter/onder tafel afspeelt is het tafelkleed ragstrak. Goede kleursamenstelling en goed gemengd. Een actief en ook interactief tafereel door de kleine voorste wagen. Door de kwaliteit van afwerking en algehele indruk naar mijn idee te laag in de eindrangschikking. Ik heb zo geen verbeterpunten kunnen zien. Mooie vertaling van titel in de uitwerking. Jammer dat de wagen in de eerste ronde van de verlichting niet mee reed, waardoor ik geen goed beeld van de verlichting in de tweede ronde heb kunnen krijgen om aanbevelingen te kunnen doen.

  Dhr. M. Hereijgers
  Een wagen die opvalt door een sterk structurerend lijnenspel in combinatie met losse elementen. De gebogen tafel met zijn bijzonder fraaie tekening en in een vloeiende beweging geplaatste stoelen springt hierbij onmiddellijk in het oog. Zaken als de klosjes aan de tafel maken het tot in de finesse af. Een interessante aankomst! Het strakke dahliawerk op de tafel straalt meteen op de rest van de wagen af, die als geheel strak en netjes afgewerkt overkomt. De opeenstapeling van kopjes, schotels, taarten en theepotten aan de andere zijde van de wagen levert ook een boeiend beeld op. Alle vormen zijn met aandacht uitgewerkt en regelmatig voorzien van een print die ze echt afmaken. De taart is dusdanig uitgevoerd dat deze bijna lekker wordt! Enigste nadeel is dat door de donkere inkleuring de kracht en diversiteit van de verschillende voorwerpen soms wat wegvalt. Nog iets meer differentiatie was hierin wel goed geweest. Het heldere lijnenspel van de tafels in oranje rood gaat daarentegen goed samen met de afwisseling van kleinere paarstintige elementen. De compositie en kleurstelling zit goed en doordacht in elkaar. De speelse opzet van de totale compositie beantwoordt aan het thema van een Mad T Party en toch overtuigt deze wagen niet helemaal om deze kwaliteiten volledig te verzilveren. Beeldend is de wagen interessant, maar toch word je er niet dusdanig door gegrepen, dat er niet omheen te kunnen is. Uiteindelijk blijft het een koude verzameling van voorwerpen, die hoewel zeer interessant in elkaar zit, waarschijnlijk niet genoeg is om het feest over te brengen. De figuratie zou dit laatste zetje moeten geven, maar doet dit niet. Deze houdt zich vooral op tussen de twee wagens, waardoor de interactie met het publiek beperkt blijft tot het gebied tussen de twee wagens. Het feestje lijkt vooral te gelden voor de figuranten zelf, ondanks dat ze via de ‘poort’ van de eerste wagen ook het publiek erin betrekken. Tussen de twee wagens voelt het toch vooral als een besloten feest, waar je hooguit naar mag kijken. Wat uiteindelijk rest is een vaardig gemaakte wagen, met een goede compositie en afwerking, maar die net te veel blijft hangen op het gebied van het feestgevoel. Daarmee moet het enkele wagens die in het totale pakket meer pakkend zijn, voor zich dulden.

  Dhr. P. Bastiaansen
  De Vereniging viert het maffe feest van de Tea Party van Alice in Wonderland. Bezoekers worden uitgenodigd om het konijnenhol binnen te gaan, waarna ze terecht komen tussen de droomfiguren uit het boek van Lewis Carroll. Daarachter volgt de strak vormgegeven wagen met tafel en theeservies. Bij zo’n feest ligt het gevaar van chaos op de loer, maar daarvan was geen sprake. Eigenlijk integendeel, een beetje meer chaos had niet misstaan. De figuranten waren prachtig gegrimeerd en gekleed. De regie en de muziekkeuze hadden echter beter gekund: ik miste uitbundigheid bij de figuranten en ik vond de wat platte feestmuziek niet in overeenstemming met de onwereldse magie van Lewis Carroll. De wagen was een lust voor het oog. De verticaal geplaatste en hol gebogen tafel zorgde voor een bijzonder originele compositie. Daarachter het theeservies dat meefeest en ­danst, helemaal in de stijl van het verhaal. Overigens had echte beweging hier juist een heel goede bijdrage geleverd: ze hadden écht mogen dansen! Servies en tafel waren prachtig beheerst ingekleurd, en het patroon op het tafelkleed verleende de wagen bij de eerste doorkomst een schitterend vooraanzicht. Een punt van kritiek is dat de figuratie en de wagen onvoldoende contact maakten met elkaar. Bij de tweede doorkomst was dit euvel enigszins opgelost. De wagen reed achterstevoren waardoor de dj in de theepot dichter bij de feestende figuranten zat. Maar om echt contact te maken, had de feestende massa eigenlijk deels óp de wagen aanwezig moeten zijn. Nu waren feest en wagen te veel twee losse elementen. Al met al een wagen waarbij het echte feestgevoel net te weinig aanwezig was, maar voor het overige een bijzonder geslaagd ding.

  Dhr. M. Wijlaars
  ­

  Mevr. D. Laarman
  Een verrassende uitwerking van dit vrolijke T Feest. Van voren en opzij veel te zien, mooie verdeling. De figuranten naast de wagen mooi in kleur jammer dat de diskjockey in het wit zo afsteekt. Het plakwerk aan de achterkant ziet er schitterend uit. Jullie hebben op menig gezicht een glimlach getoverd Mevr. H. Theunissen Compositie: In de eerste rondgang dacht ik dat jullie alleen een hoed gemaakt hadden vanwege het 30 jarig bestaan, en de rest veel gefeest hadden, dit bleek niet waar, alleen deze bestond uit 2 wagens, en deze liepen te ver uit elkaar Kleurenspectrum: De achterkant of voorkant was ontzettend mooi in kleur, maar de theekopjes, te flets te lichte kleuren Materiaalkeuze: Deze was goed Figuranten: Weer bij de hoed, een waar feest, maar zeer druk, en niet duidelijk wat men bedoelde, onder de hoed doorlopen Beschrijving corsowagen: Wat jammmer dat men de eerste ronde anders reed dan de 2e ronde, alleen om te laten zien dat jullie beide konden, jammer Aanbrengen materialen: Dit zag er echt netjes uit Weergave onderdelen: Vormgeving was goed, alles in proporties Oog voor detail: Ik denk dat men teveel details heeft, de wagen oogde geen rust Indruk op afstand: Nogmaals zie boven, ik dacht dat het 2 apparten groepen waren, ze liepen erg ver (storend) uit elkaar Idee: Het idee als de wagens samen waren is goed Uitbeelding idee: Geen verrassende ellementen, nog geen theekopje dat beweegd, jammer Herkenbaarheid: Je haalde er alles uit van een feeste tot een taart toe, alleen jammer dat hier weinig fantasie is gebruikt Mobiliteit wagen: Hij kwam waar ik stond goed rond

  Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  De Vereniging - Mad T Party (2013)

   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]