De Vallei der Eeuwige Jeugd

Groep: Les Charrons
Uitslag: 7e plaats (127.8)
Ontwerper:
 • Jeroen Berk
 • Aantal bloemen: 90.000

  Een plek waar de tijd geen vat heeft op al wat er leeft, waar iedereen jong van lichaam en geest blijft.

  Eenmaal buiten de vallei wordt echter duidelijk welke spiegel voorgehouden is.

  Foto's
 • Ontwerp
 • Video
 • Juryrapport

  Juryrapport
  'De Vallei der Eeuwige Jeugd'

  3e Innovatieprijs Derde prijs voor Les Charrons. Door de betrekkelijk kleine wagen met een verassend 3D element een andere manier van wagen bouwen neergezet. Het 3D effect laat zien dat ruimtelijke werking een heel andere aanblik geeft.

  Dhr. F. de Haan Jurering idee: Harmonische kleurkeuze Jurering afwerking: netjes afgewerkt Jurering algemene: indruk Goed

  Dhr. C. ten Hoopen Wagen vernieuwen in het corso. De opbouw was prachtig. De panelen perfect van opbouw. Zowel achter als voorzijde. Idee: Vernieuwend. Afwerking: Goed. Algemene indruk: Goed

  Dhr. M. Lensen Bij het aanrijden lijkt het een compact geheel, bij het passeren zie je de afzonderlijke vlakken die zorgen voor diepte in de voorstelling. De ogen van het gezicht spreken je aan, dit mede door het gebruik van de juiste kleuren. Jammer dat er geen figuranten bij waren, die hadden voren een aanvulling kunnen zorgen. Bijna alles was uitgevoerd met bloemen wat mij persoonlijk wel aanspreekt. Goed kleurgebruik en goed om te weten wat we nog meer met spruitjes kunnen.

  Dhr. M. Ruikers En wagen die ik qua opbouw nog niet eerder in Vollenhove heb gezien, erg vernieuwend. Het kleurgebruik maakt de wagen overzichtelijk en ruimtelijk, er mooi en knap gedaan. Het is niet makkelijk om met een paar tinten een uitbeelding helder te krijgen. Als publiek zijnde moet je eerst wel goed kijken voordat je de lijnen er uit haalt, maakt uit uit waar je staat. Voordeel van ons als jury is dat je overal kunt en mag staan. Afwerking is goed. Goed gebruik gemaakt van diverse materialen, groente en koolblad. De wagen oogt sfeer en rust en de muziek versterkt dat. Een wagen die zeker mijn aandacht heeft getrokken.

  Mevr. D. Laarman De gekozen kleuren rose, paars en wit is een bewuste keus maar had voor mij wat kleurrijker gemogen. Keurig geplakt. Geheel vernieuwende vormgeving knap gevonden. Het geheel kwam in de optocht wat iel over. De wielen waren duidelijk zichtbaar deed wat afbreuk aan het geheel. De vernieuwende vormgeving is boeiend en verrassend.

  Dhr. M. Freriksen Eentonige wagen qua kleurstelling Moeilijke wagen om te bouwen vanwege de vele details

  Mevr. L. de Haas - Yben Creatief van opbouw, positief is de vormgeving. Mooi van kleurverdeling. Mooie krekelgeluiden in de muziek. Hart van de bloemen: spruitjes en komkommers goed gevonden.

  Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  Les Charrons - De Vallei der Eeuwige Jeugd (2007)

   Les Charrons - De Vallei der Eeuwige Jeugd (2007) Foto Ontwerp Video Jury