Medicijnman

Afgesloten van de wereld achter zijn masker. Onder het ritmisch geluid van de djembé. Raakt hij steeds verder in vervoering

Foto's
 • Ontwerp
 • Juryrapport

  Juryrapport
  'Medicijnman'

  Dhr. A. Buiks verrassende en mooi uitgevoerde wagen. Mooie details in kleur en materiaal. Beweging van masker en veren mooi en functioneel. Figuranten op de wagen deden het erg goed, had zeker toegevoegde waarde. Kregen het publiek daardoor ook mee.

  Mw. D. Laarman Aankomend en opzij, top, prachtig in beweging en mooie kleuren combinatie. Het gezicht met mooie ogen en wat is dat bruine masker geweldig. Alle onderdelen goed te zien. Bij de achterkant is aan de onderkant niet veel te zien en van dichtbij wat grof geplakt. Een geweldige corsowagen in de optocht.

  Dhr. L. Verspuij Zeer krachtige wagen. Simpel en goed. Voor mij een voorbeeld dat een relatief kleinere wagen goed kan scoren. Figuratie had een meerwaarde (bracht extra spanning in de wagen). Schedel en masker mooi uitgewerkt. Goede combinatie van kleuren (daardoor werd het niet te saai). Randen veren hadden beter kunnen worden afgewerkt. Beweging +

  Mw. G. Nijboer Uitwerking Idee De overloop van kleuren, tijgerprint maakt het spannend. Figuratie passend bij de wagen. Afwerking Heel netjes geplakt. Mooie sieraden gemaakt en alles tot in detail afgwerkt. Algehele indruk Supermooi

  Dhr. E. Ipema Iets wat smal front maar met goed gekozen verhoudingen en bewegingen. Het tweede gezicht is een sterke vondst! Het geheel was mijn inziens iets te cliché en de achterzijde miste kracht. Goed afgewerkt.

  Dhr. R. Pierik Algemene klassering 3e / Persoonlijke klassering 3e In eerste instantie zie ik een redelijk traditioneel beeld waarbij gewoonweg een Medicijnman wordt nagebouwd. Het gezicht van de man is prima, maar niet super overtuigend dankzij de ietwat eenvoudige belijning, zoals de wit opgezette baard. Een creatie die daarna direct opvalt door zijn strakke afwerking en prima vlakverdeling. De lijnen die scherp mogen zijn, zoals het pantermotief, zijn strak. En een geleidelijke overgang tussen kleuren, zoals in het kleed van wit naar oranje, is vloeiend. De kleurkeuze past perfect bij de Afrikaanse sfeer die de wagen wil uitstralen. De verenpracht zorgt vanaf de zijkant voor de nodige speelsheid. De achterzijde, waarbij je kops op de veren kijkt is daarentegen weinig interessant. Uiteindelijk zie ik tot mijn grote verrassing een masker uit het niets te voorschijn komen. Als jury is dit iets waar je op hoopt, verrast worden... WAUW! Het alternatief in het masker is goedgekozen zodat het contrast tussen masker en gezicht nog groter wordt.

  Dhr. A. de Bruijn Een sfeervolle aankomst van een bijzonder wagen, waarbij het masker een hele bijzondere rol speelde, Door het masker met alternatieve materialen te beplakken i.p.v. dahlia’s kreeg het masker een extra meerwaarde die met dahlia’s nooit gerealiseerd had kunnen worden. De kleurenpracht van de veren had iets uitbundiger gemogen, verder hele mooie materialen en afwerking op de halsketting trommels etc.

  Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  Nameless - Medicijnman (2016)

   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]