Iron Man

New mission confirmed, preparing gear.
-What’s the situation?
There is a new threat to humanity.
-Is it going to be a dangerous mission? Correct, weapon systems activated.
-How long is the mission going to take? For you 4 hours, if nothing goes wrong.
-Are the Avengers needed?
You can manage it on your own, gold-titanium armor ready. Alright Iron Man.
SUIT UP!

Foto's
 • Ontwerp
 • Juryrapport

  Juryrapport
  'Iron Man'

  Dhr. A. Buiks Het kleurgebruik lag vrij dicht bij elkaar; dat maakt detaillering wat onduidelijk. De wagen riep absoluut een sfeer van dreiging op, zeker ook in combinatie met het geluid. Maar of een dergelijke wagen identificatie door het publiek oproept is nog maar de vraag. Het blijft daarmee vooral een afbeelding.

  Mw. D. Laarman Als eerste in de optocht zichtbaar, wat een kolossaal geheel. De verschillende kleuren rood en geel vormen een mooie combinatie. Aankomend en wegrijdend is het wat donker, opzij is er meer geel verwerkt dat komt mooier uit. De beweging is spannend en verrassend. Het mechanisme is goed zichtbaar en dat mag gezien worden. Het is warm en ik begrijp dat er flesjes water nodig zijn maar zichtbaar neerleggen op de corsowagen ???

  Dhr. L. Verspuij Iron Man is een eigentijds thema. Iron Man leunt mooi iets achterover, hierdoor krijgt hij een actieve houding. De beweging die is aangebracht is goed... maar om echt spectaculair te zijn nog te weinig. De rugzijde van de wagen is duidelijk minder spannend, de wagen is hierdoor uit evenwicht. De kleuren zijn wat donker (de hele wagen komt donker over). Kleuren passen wel bij thema. Wellicht dat het werken met steunkleuren er wat meer ‘leven’ in het ijzer kon worden gebracht. Over het gezicht (on beplakt) van Iron Man heb ik lang getwijfeld. Uiteindelijk voor mij de conclusie getrokken dat dit kon en bijdroeg aan de wagen. Mens vs. Machine, Mens vs. Bloemen.

  Mw. G. Nijboer Uitwerking Idee Een wagen waar veel gebeurd ,pak kan open en dicht, stoom Kleurkeus passend bij het onderwerp. Slimme keuze metaal onder de bewegende delen. Afwerking Jammer dat het gezicht niet plantaardig materiaal is gemaakt Achterkant masker niet afgewerkt. Algehele indruk Passend in tijdsgeest, heel herkenbaar, jammer dat het pak niet dichtging aan de achterkant.

  Dhr. E. Ipema Een grote en indrukwekkende wagen. Wel mis ik de dynamiek van Iron Man, had het lichaam wat meer naar voren gedraaid en de dynamiek was vanzelf gekomen. Een desalniettemin erg mooie wagen met goed gekozen bewegende delen, goed passend in het thema. Netjes gebouwd en afgewerkt, op detail niveau iets meer aandacht geven.

  Dhr. R. Pierik Algemene klassering 7e / Persoonlijke klassering 4e ‘Iron Man’ is een fictieve superheld. Een niet geheel ongevaarlijke onderwerpskeuze aangezien niet iedereen langs de kant van de weg het personage zal herkennen. Hierdoor kunnen er wellicht vraagtekens ontstaan en wordt het idee niet door iedereen op hetzelfde niveau geschat. De kleuren kloppen, maar zijn veilig (2d) opgezet met relatief grote volvlakken. Jammer dat hier niet meer gespeeld is met lichtinval en glinsteringen om de harde metalen body kracht bij te zetten. Het geluid ondersteunt perfect de beweging, de metalen ‘look’ aan de binnenzijde is juist gevonden en de rook aan de voorzijde geeft een verrassend effect. Mede door hiervoor genoemde aspecten en het contrast tussen het alternatieve gezicht en het met bloemen beplakte harnas doet de ‘Iron Man’ leven. Verder mijn complimenten voor de vele bewegingen die de creatie rijk is. Echter wel jammer dat het ‘verhaal’ relatief lang duurt. Hierdoor ziet niet iedereen de wagen in optima forma. Beperk de tijdcyclus tot maximaal 30-60 seconden. De houding van de ‘Iron Man’ is herkenbaar, maar naar slechts één zijde gericht, waardoor het tafereel aan de ene kant van de weg beter te aanschouwen is dan aan de andere kant. Overall straalt de wagen toch wel een bepaalde macht uit!

  Dhr. A. de Bruijn Krachtig sterk beeld, waarbij in het straatbeeld de stand van de arm/hand wel het zicht op het gezicht wegneemt. Gezicht verscholen achter masker maakt het wel spannend, wel jammer dat er gekozen is voor een geschilderd gezicht, hier was met andere materialen nog meer mee te doen geweest. Bewegende panelen voegt echt iets toe aan totaal beeld, al had de beweging op zicht feller, krachtiger gemogen. Als de beweging feller en krachtiger geweest was had en een veel krachtiger totaalbeeld ontstaat, wat past bij de Iron Man. Beweging vingers erg mooi, jammer van de zwarte stof ( neem stretch -stof die aan 2 zijde rekbaar is en beplak deze met bloemen en je krijgt een hele mooie vingers/ hand

  Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  De Vereniging - Iron Man (2016)

   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]