De Parelvissers

Staand op hun zeepaard gaan de parelvissers op zoek. Hoeveel parels zullen ze oogsten?

Foto's
 • Ontwerp
 • Juryrapport

  Juryrapport
  'De Parelvissers'

  Dhr. M. Hereijgers: Ondanks dat ‘De Parelvissers’ de laatste wagen van Tin Tin is, is een onderbouwing van de uitslag uiteraard wel op z’n plaats. In de uitslag behaalt deze wagen de twaalfde plaats, daar kan ik helaas niets anders van maken. Deze notering is met name het gevolg van de uitdieping van het idee. Het gegeven van zeepaarden is niet vooruitstrevend, maar het biedt zeker genoeg aanknopingspunten tot een spannende corsowagen. Alleen in dit geval is die kans gemist. De zeepaarden zelf zijn hiervoor te statisch vormgegeven en te statisch gepositioneerd in het beeld. Hierdoor komt er weinig spanning en dynamiek tot uiting, ook de ondergrond van de wagen werkt daar niet aan mee. Iets wat het beeld wat saai maakt om te zien. Ook de (passieve) rol van de figuranten voegt geen sensatie of beleving toe aan het beeld. Over de uitwerking van de wagen zijn geen twijfels. Die is prima verzorgd. De verschillende paarse tinten in de zeepaarden zijn goed gekozen. Ook de fleurige bloemen rond de ogen zijn een fijn detail, al halen ze het stoere wel wat uit de wagen. De ondergrond wordt aangekleed met schelpen en de inmiddels bekende clownvisjes. Deze ogen echter wat rommelig tegen de rest van de wagen. Voor mij is en was het steeds wachten op dat gouden idee van Tin Tin. Het idee waarmee – los van de schaal, maar wél gekoppeld aan een uitwerking zoals Tin Tin dat kan – de groep zich had kunnen mengen in hogere regionen.

  Mw. B. Rijnberg: EERSTE INDRUK: waardering voor de makers, jong talent! Eenvoudig qua opbouw, jammer dat alle zeepaardjes op gelijke hoogte begeven, meer afwisseling in hoogte, zodat je ook beter door de wagen heen kan kijken naar de vissen. AFWERKING: Veel decoratieve elementen, deze elementen zoals de bloemvormen, kunnen meer uitgewerkt worden. Maak er ‘juweeltjes’ van! Ze zijn eenvoudig. Meer afwisseling zoeken in materialen, dahlia combineren met andere natuurlijke materialen die het thema versterken. UITWERKING IDEE: De kleuren zijn niet helemaal in balans, veel roze/paars tinten ten opzichte van de oranje visjes. De zeepaardjes hebben een zachte lieve uitstraling, ze zijn allemaal hetzelfde, je kan hier ook gaan variëren in kleuren en materialen of formaat. Waarom bloemetjes aan de zijkanten bij de kop van het de zeepaarden? Herkenbare wagen voor publiek en ook voor kinderen aansprekend! Er is meer uit te halen middels details! De bodem is van witte dahlia’s maar hier zijn schelpen en rotsen meer op zijn plaats, zoals op de zeebodem. FIGURATIE: De kleding is afgestemd op de kleuren van de wagen, denk hierbij ook aan mooie parelmoer kleuren.

  Mw. L de Haas: Mooi, evenwichtig, door het gekozen onderwerp en uitwerking van het geheel was het een lieve wagen. De kleurstelling was prima, juist deze kleurstelling bij dit ontwerp is mooi eenvoudig gehouden. Mooie parels! De zeepaardjes en schelpen in deze kleurstelling werkte zeer goed. Het was een mooie en sprookjesachtige wagen, zeer goed uitgewerkt.

  Dhr. L. Verspuij: Een wagen die heel lief overkomt. Qua inkleuring wat te zuurstokachtig. De keuze voor de muziek begrijp ik niet. Goed dat de zeepaardjes bewogen! In detail werken te vervreemdend... bloemetjes rond de ogen?

  Mw. G. Nijboer: Compositie: H oekige zeepaardjes. Jammer dat ze even groot zijn K l e u r g e b r u i k : I n v l a k k e n , g e e n v e r l o o p Beschrijving corsowagen: Z eepaardjes Afwerking: P rima. Maar niet spectaculair Algehele indruk: G ewoon. Springt er niet tussen uit. Prima mobiel De wagen sjeest voorbij

  Dhr. A. de Bruin: Uitwerking idee: Compositie: g oed, erg storend zijn de constructiekokers aan de voorzijde van de zeepaardjes Kleurenspectrum: s aai, ondergrond te wit Materiaalkeuze: g oed, niet verrassend Figuranten: w el leuk maar spel wat ze spelen is te simpel en niet overtuigend Afwerking: Aanbrengen materialen: b loemen netjes Weergave van de onderdelen: m ooie beweging van de visjes Oog voor detail: m ooie uitwerking en afwerking van de visjes Algehele indruk: Indruk op afstand: g een realistisch beeld Idee en Uitbeelding idee: z eepaardjes te hoekig van vorm Mobiliteit wagen: g oed

  Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  Tin Tin - De Parelvissers (2015)

   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

   Tin Tin - De Parelvissers (2015) Foto Ontwerp Jury +