Bij Ons in de Straat

U kent ze nog wel, die ouderwetse straatjes uit vroeger tijden. Mooie gevels, schone stoepen en altijd wat te doen. Een plek waar de gemeenschap telt en waar iedereen naast elkaar leeft en er samen iets van probeert te maken.
Neem nou het prachtige straatje dat wij u vandaag tonen.
Zo zien we bijvoorbeeld herberg ’t Gouden Hooft van Mooie Leendert. Binnen rommelig druk, maar o zo gezellig toeven. Niet in de minste plaats door de ware kunststukjes die Warrige Dries en z’n keuken- brigade keer op keer tentoonspreiden.
Verder op in de straat loopt Schele Nelis. Onzeker wat te doen, telt hij z’n knopen en dat valt nog niet mee als je licht loenst. En hoor ik daar niet Zwierige Toon die als herboren Koning van de Accordeon de lucht vult met aanstekelijke liedjes die iedereen meezingt?
Blauwe Hendrik op zijn beurt is het wederom gelukt net dat ene bakkie teveel te nuttigen. Bleke Doortje is nu nog druk bezig met de was, maar zal weldra haar man ruw uit z’n kennelijke staat halen.
En Kapelaan Koopmans? Hij overziet het geheel en weet dat het goed is. Het enige dat hem nog rest is de klok te luiden om op te roepen voor de komende mis.
Omdat samen niet alleen is, daarom.

Foto's
  • Ontwerp
  • Help mee

    Heeft u meer info over deze wagen?

    Fatal Attraction - Bij Ons in de Straat (2010)

      Fatal Attraction - Bij Ons in de Straat (2010) Foto Ontwerp +