Tournament

Alleen de beste melden zich op de steekbaan, om voor eigen eer te gaan.

Foto's
 • Ontwerp
 • Juryrapport

  Juryrapport
  'Tournament'

  Dhr. M. Hereijgers: Twee rivaliserende ridders te paard in duel. ‘Tournament’ laat een weinig origineel idee zien. Het gegeven ligt voor de hand, net als het beeld wat hieruit naar voren komt. Het geheel verrast niet en is eigenlijk precies wat je zou verwachten. De compositie in een schuinopgaande lijn is logisch en zorgt voor dynamiek. Mooi is de stapeling van schilden om te komen tot deze lijn. Daarmee ontstaat een wat luchtigere ondergrond en krijgt het thema wat meer dimensie. De schilden zijn door de strakke houten omranding fraai afgewerkt. Dat geldt ook voor de wapens op de schilden. De vormgeving van paarden en ridders is voldoende, maar biedt door de schaal te weinig mogelijkheden om echt te verbazen. De inkleuring houdt het beeld goed bij elkaar, terwijl iedere ridder ook zijn eigen identiteit behoudt. Maar ook hier geldt, het geeft nergens iets extra’s. Fraaie, degelijke elementen, maar het totaal overstijgt zichzelf niet. Het weet geen extra laag aan te raken, waardoor het algemeen bekende gegeven zou kunnen verworden tot een nieuwe, verrassende ervaring.

  Mw. B. Rijnberg: EERSTE INDRUK: Strijdende ridders, middeleeuws plaatje. Eerste aanzicht is de achterzijde van een ridder, jammer. Suggereert beweging. AFWERKING: staart van het paard is paars valt weg met de kleur van het paard. Meer contrast zoeken. Denk hierbij ook aan andere alternatieve materialen waarmee je uitstekend haar kan suggereren. Kale stukken aan de onderzijde van het paard.Wapen aan de achterzijde van de wagen gedetailleerd, fraai beeld. Oog voor details, de draak op de helm van de ridder zie je pas op afstand, grote wagen UITWERKING IDEE: er is spanning op de wagen, je kan door de wagen kijken, geeft interessante ‘doorkijkjes’, je ziet iedere keer iets anders bij het zien van de wagen.

  Mw. L de Haas: Compositie en ontwerp; zeer fraai, straalde kracht uit! Voor de kleuren geel/oranje liepen in de wagens mooi in elkaar over. Kleurverdeling over het geheel; heel goed! Mooie stijgbeugels van hout. Prachtige wapens op voor – en achterzijde. Straalde kracht en power uit. Paarden en ridders prima uitgewerkt, tevens een prachtige uitgewerkte bodem van de wagen. De afwerking was zeer goed. Vooral de schilden en helmen. Houding en lichaamstaal prima weergegeven van zowel man als paard. De houtconstructie tussen de paarden is strak en fraai.

  Dhr. L. Verspuij: Schilden geven mooie rustige ondergrond en opbouw. Blijft wel een brave wagen. Helmen zijn prachtig gedetailleerd. Ook de paarden zijn anatomisch goed uitgewerkt. Geen origineel idee. Mw. G. Nijboer: Compositie: P aard hoog/laag. Je ziet direct dat het duel is gestart K l e u r g e b r u i k : G o e d e v e n w i c h t . E e n ‘ w a r m e ’ r i d d e r e n e e n ‘ k o e l e ’ r i d d e r . M a t e r i a a l i s passend, goed in balans. Toepassing hout heel mooi Beschrijving corsowagen: M ooi schouwspel Afwerking: S taart paard? Alle donkere dahlia’s zijn heel slecht zonde. Mooie details Algehele indruk: S pannend. Paard van voren, paard van achteren. Mooi schouwspel. Levensecht. Gevecht op het schild, om het schild. Goed uitgedacht. Goed herkenbaar De wagen in goed wendbaar

  Dhr. A. de Bruin: Uitwerking idee: Compositie: o pbouw wagen was naar het midden gericht, daardoor was er een zwakke voor en achterkant van de wagen e Kleurenspectrum: k leuren van 1 paard maakt wagen niet helder kleur van de staart van paarden erg mooi Materiaalkeuze: g oed, passend, hout erg mooi Afwerking: Aanbrengen materialen: n etjes verzorgd Weergave van de onderdelen: b lack dimaond bloemen op de benen van het maakt, maat benen wel erg grof Oog voor detail: h outen randjes rond schilden erg mooi, stijgbeugels erg mooi, zelfs extra aandacht besteed aan onderkant van de schilden Algehele indruk: Indruk op afstand: n iet leesbaar, je ziet op afstand niet wat er aankomt Idee en Uitbeelding idee: h ouding van de paarden was aan de brave kant had wel spannender gekund meer strijd verwacht, waar was het tournooi, ( bewegende paarden/ ruiters) Mobiliteit wagen: langzaam

  Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  't Jakan - Tournament (2015)

   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]