Tattoo

Mijn lichaam versierd met onder de huid aangebrachte inkt, onuitwisbare herinneringen en emoties, dankbaar, voor eeuwig op het lijf geschreven, een reflectie van mijn bestaan en levend als nooit tevoren, gepassioneerd en met trots gedragen, dit is wie ik ben!

Foto's
 • Ontwerp
 • Juryrapport

  Juryrapport
  'Tattoo'

  Dhr. A. Buiks eigentijds thema, goed kleurgebruik. De samenhang tussen de twee wagens was wat minder sterk: de uitstraling van het eerste gedeelte was sterker, stoerder dan van het tweede deel.

  Mw. D. Laarman Aankomend loopt de wagen van laag naar hoog mooi op. Er is aan alle kanten veel te zien. Het geheel is perfect afgewerkt. Herkenning van veel versiering die als tattoo aangebracht kunnen worden. Jammer dat er warme lijm is gebruikt voor de bladeren te plakken. Door de warmte wordt het groen snel bruin. De tekst letters zijn heel mooi. Het geheel is door de grote hoeveelheid van details wat onrustig. Ik miste wat figuratie met tattoo’s.

  Dhr. L. Verspuij Mooiste onderdeel... het kloppend hart voor het corso. Wagen met veel details. Vogels zijn lief, de bladeren voor de vleugels zijn simpel, maar wel effectief. Je denkt dat er een rozenstruik op je afkomt... dit beeld is niet in overeenstemming met de titel. Wat wel spannend is... de live tatoeage. Ik had wel het idee... gaat dat wel goed? Het zag er vervaarlijk uit. Rozen goed uitgewerkt (met witte randen). Ook knap dat dit 1 geheel is gebleven... met dank aan ronddraaiende schijf in het midden van de wagen.

  Mw. G. Nijboer Uitwerking idee De vormgeving goed in verhouding, mooie opbouw in de wagen. Mooi laswerk. Afwerking Jammer dat de ogen van vogels niet met zaden zijn gemaakt. Blad plakken met bloemistenlijm, te jong blad gebruikt met als gevolg lijmplekken zichtbaar door het blad. Algehele indruk Het valt op dat alle bewegende delen geen Dahlia’s bevatten.

  Dhr. E. Ipema Als geheel een mooie verschijning en netjes afgewerkt. In de verhoudingen was het front naar boven toe te smal. Ik had graag meer tattoo gezien, het geheel was te 3D en nogal lief. Tattoo’s zijn een huidversiering, waar was de huid, waar waren de grafische elementen? Had gebruik gemaakt van meer variaties, Maori, Japans, Gothic, enz.

  Dhr. R. Pierik Algemene klassering 4e / Persoonlijke klassering 2e Corsogroep Stark Wark laat op fraaie wijze haar tatoeages tot leven komen door de lichaamsversieringen in 3d uit te werken. Bij aankomst valt direct de vele fraaie vloeiende vormgeving op, welke in het herkenbare stijltje uit de TATTOO wereld is weggezet. Er loert een gevaar dat de creatie te druk wordt, maar door de vogeltjes, rozen e.a. meerdere keren terug te laten komen (in dezelfde vorm én kleur!) blijft het beeld leesbaar en is er toch ook de noodzakelijke rust. De positionering van de onderdelen zorgt ervoor dat de wagen in balans is, maar door de diagonale positionering en nuances aan te brengen wordt het niet voorspelbaar. De voorste kleine wagen haalt echter wel een beetje de eenheid uit ontwerp en laat de creatie minder imponerend de hoek omkomen dan dat de tweede wagen zou kunnen doen, aangezien deze van een andere kwaliteit is. De dame die haar lichaam laat versieren door een tatoeëerder, verduidelijkt het onderwerp, maar doet wel enigszins de geloofwaardigheid slinken. In de optocht is de tekst ‘CORSO TRUE LOVE’ uitgewerkt in het hout niet leesbaar. De snelle beweging had in dit geval geen meerwaarde, maar pakte zelfs enigszins negatief uit. Het magazijn van de revolvers is normaliter van metaal en zwaar, dankzij onjuist alternatief gebruik wordt hier een andere suggestie gewekt. Het detailleringniveau is erg hoog en uit zich in allerlei aspecten (vorm / kleur / materiaalkeuze / beweging), kijkend alleen al naar het titelbord, de oogleden van de vogels, spelen met lichtinval, de versieringen op de revolvers, etc. Mijn complimenten voor het opzoeken van deze moeilijkheidsgraad en in mijn ogen had een podiumplek zeker niet misstaan.

  Dhr. A. de Bruijn Als je de omschrijving van de wagen leest, komt deze niet overeen met wat je in de praktijk ziet. Het is toch raar om een in principe vlakke tattoo, 3 d uit te gaan werken. Totaal ontstaat er hierdoor een beetje rommelig/moeilijk leesbaar totaal. Waarbij het nog vreemder wordt als er bepaalde onderdelen ook nog gaan bewegen . Afwerking super strak, met heel heel veel mooie details. Combi dahlia’s met groene laurier erg mooi. Waarom geschilde snavels en ogen, als er toch heel veel natuurlijke alternatieven zijn. Toevoeging hout ? Tekort aan dahlia’s of ???

  Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  Stark Wark - Tattoo (2016)

   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]