Prinses Zilvermaan

Duizenden jaren geleden leefde in China de beeldschone prinses Zilvermaan. Ze had deze naam gekregen omdat ze als baby elke nacht naar de maan lag te kijken. Pas later begreep men dat Zilvermaan een merkwaardige afwijking had, ze kon niet slapen. Hierdoor werd ze steeds verrnoeider, zwakker en verdrietiger.

Op een dag staart ze treurig vanuit haar pagode over het meer, als 2 zwarte maan zwanen haar komen bezoeken. Als zij van haar probleem horen, vertellen zij het aan de blauwe maankabouters Puk & Pok. Deze schakelen de hulp in van het wijze marmetje van de maan. Hij vertelt hen dat Zilvermaan zal genezen als Amon, de knappe prins India, verliefd
op haar Wordt.

Er is echter een probleem: koning Banzibar, de vader van Amon, verliest zijn zoon nooit uit het oog. Amon mag India niet verlaten. Daarorn toveren Puk & Pok met maanmagie een evenbeeld van Zilvermaan, en tonen hem dat in zijn slaap. De prins Wordt op slag verliefd, trotseert zijn vader en vertrekt naar China.

Op het moment dat Amon Zilvermaan ziet, en zegt dat hij van haar houdt valt zij in een diepe, vredige slaap. Wanneer ze drie dagen later wakker wordt, neemt Amon haar mee naar zijn koninkrijk, waar ze trouwen en nog lang en gelukkig leven.

Foto's
  • Ontwerp
  • Help mee

    Heeft u meer info over deze wagen?

    Twee Nijenhuizen - Prinses Zilvermaan (2002)

      Twee Nijenhuizen - Prinses Zilvermaan (2002) Foto Ontwerp +