DJ

Let the beat drop!

Foto's
 • Ontwerp
 • Juryrapport

  Juryrapport
  'DJ'

  Dhr. A. Buiks mooie wagen, eigentijds idee, mooi gedetailleerd qua kleuren, geluids- en lichteffecten prima Wagen was ook niet zo volgebouwd, had een zekere transparantie. Volgens mij had deze wagen figuranten kunnen gebruiken die er een dance-feest van hadden kunnen maken. Had meer beleving opgeleverd.

  Mw. D. Laarman Jullie hebben geen omschrijving dat is ook niet nodig omdat het thema duidelijk herkenbaar is. Het materiaal en de bloemen zijn mooi van kleur en netjes verwerkt. Eigentijds waarbij de constructie duidelijk zichtbaar is. Aan alle kanten veel te zien, er zit duidelijk vaart in. Compliment voor het geheel.

  Dhr. L. Verspuij Erg dynamische wagen. Knap dat het niet alleen een podiumwagen is geworden. Beweging hand DJ bij schijf vooraan is knap gedaan! Ledverlichting voegt iets toe. Goed gekozen (ontwerp-technisch) om alles naar 1 punt naar achteren te trekken. Moderne wagen. Kleuren goed gekozen... ondanks veel losse onderdelen is het 1 geheel gebleven.

  Mw. G. Nijboer Uitwerking Idee Ik dacht eerst dat er een soort superheld aankwam door Helm / Bril. Afwerking Handen kloppen niet helemaal. Oog voor detail, spiermassa, draaiende knoppen De lichtsteigers zijn slim toegepast als ondersteunend geheel. Algehele indruk Goed uitgebeeld, jammer dat jullie geen figuratie gebruikt hebben

  Dhr. E. Ipema Mooi dynamisch front, goede lichtshow (overdag) maar te weinig feest. De DJ was meer een robot dan een feestmaker, te statisch. Goed afgewerkt! Goed oog voor detail. Had er geen figuratie op kunnen staan swingen?

  Dhr. R. Pierik Algemene klassering 6e/ Persoonlijke klassering 5e Groep Rataplan maakt er een knallend feest van! De muziek snelt de creatie vooruit en leidt de wagen prima in. Een modern beeld anno 2016 mede dankzij het idee, vormgeving en de toegepaste alternatieven. In dit geval een prima mix tussen metaal en bloemen. De overzichtelijke oplopende opbouw zorgt ervoor dat de creatie goed te overzien is en makkelijk leesbaar blijft in de optocht. Het op-en-neer verende hoofd zorgt voor de noodzakelijk dynamiek. Wel jammer dat er geen figuratie aanwezig is om de mensen langs de kant van de straat nog eens extra op te zwepen. Op de anatomie van de DJ is wel het e.e.a. aan te merken, zo is de rechterarm aan de korte kant. Daar waar de bewegende onderdelen enkele positieve effecten hebben op het eindresultaat, heeft dit er echter ook voor gezorgd dat niet alle bloemen netjes op de wagen zijn blijven zitten. Probeer een volgend jaar voor een betere hechting te zorgen (naaien dan wel nieten?) of misschien een vrijere bewegingsruimte. De langspeelplaten zijn daarentegen weer keurig afgewerkt. Door de opdruk op de LP’s niet horizontaal te plaatsen wordt het geheel nog speelser, een goede keuze. De lijn waarin de bloemen zijn geplaatst op de platen suggereert de groefstructuur die zo kenmerkend is voor deze muziekdrager.

  Dhr. A. de Bruijn Om voor de constructie van de wagen een opbouw te maken met trussen is goed en passent in het onderwerp gekozen. Alleen ze overheerste het totaalbeeld, er hadden er best wat minder op gemogen. Voorkant van de wagen overtuigd in beeld, is helder, hier draait het allemaal om. Handjes aan de kleine kant. In de straat doet de wagen niet wat je ervan verwacht. Het swingt niet de pan uit en, het is een beetje te tam om het publiek in beweging te krijgen. Beweging van arm en draaischijf is te subtiel. Blokjes met letverlichting / combi dahlia, s erg mooi gevonden.

  Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  Rataplan - DJ (2016)

   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]