Fantasia

Als u naar klassieke muziek luistert, kunnen er abstracte beelden in u opkomen. Deze beelden krijgen vorrn in de 8-delige compositie Fantasia, waar magische klassieke muziek en betoverende beelden samenkomen.

Het begint met “The sorcerers appearrance” waarin Mickey Mouse de rol speelt van tovenaarsleerling. Warmeer hij te lui is om zelf water te halen, betovert hij een bezern om zijn Werk over te nemen. Hierdoor belandt Mickey echter in diep water. “The firebirdsuite” vertelt vervolgens over de schoonheid van de lente die vernietigd is door de razernij van de vuurvogel. Het is aan de bosgeest om het om die schoonheid weer te
doen herleven.

“The steadfast soldier” is het derde deel en gaat over een heldhaftig tinnen soldaatje dat probeert om een ballerina te redden uit de klauwen van een duivel-in-een-doosje. Hierna brengt “Rhapsody in Blue” van George Gershwin u terug naar het jazztijdperk. “Symphony No. 5” van Beethoven vertelt vervolgens aan de hand van abstract gevorrnde vlinders het verhaal overde eeuwige strijd van goed en kwaad. En “Carnaval des animaux” van Saint-Saens geeft u een impressie van een zwerm flamingo’s met een jojoënd buitenbeentje.

“Pomp and circumstance marches” van Edward Elgar vorrnen het zeven- de deel en leidden naar het aloude verhaal over de ark van Noach, eehter met één variatie: Donald Duck in de rol van Noach geholpen door zijn Wederhelft Katrien. Hierna wordt de compositie besloten met “Pines of Rome” deze titel wekt bij u wellicht een romantisch beeld op het oude Rome, eehter toen de kunstenaars het muziekstuk hoorden dachten zij aan een school walvissen die op trektocht gaat.

Kilk, luister en laat de magie van Fantasia ook u betoveren.

Foto's
  • Ontwerp
  • Help mee

    Heeft u meer info over deze wagen?

    Nameless - Fantasia (2002)