Tetterdetet, Boemerdeboem …

Groep: Les Charrons
Uitslag: 5e plaats (130.3)
Aantal bloemen: 160.000

Komt allen kijken…

Foto's
 • Video
 • Juryrapport

  Juryrapport
  'Tetterdetet, Boemerdeboem …'

  Dhr. F. de Haan Wagen wat eentonig van kleur. Aardig idee. Figuratie iets te langgerekt.

  Mevr. A. Boerema Leuk idee, de majorettes ervoor, zij zorgden voor de kwinkslag. Het dansje was leuk in gestudeerd en het leek wel of zij ook op ‘maat’ waren uitgekozen. De eerste wagen, met de stoeltjes voor de afgematte majorettes (leuk bedacht) was keurig afgewerkt, met de muzieksleutels in spiegel mozaïek. Origineel met de kleine wagens ervoor aan, hoewel niet alles in elke rondgang meeging (1 trom en de deksels?) de grote wagen zag er mooi verzorgd uit, hoewel ik het totaal hierop een wat statisch geheel vond, ook door weinig dieptewerking in het kleurgebruik. Grappig idee, met de ventielen. Het geheel zag er verzorgd uit en goed uitgevoerd met oog voor details.

  Dhr. M. Lensen Een frisse verschijning met relatief weinig kleur variatie. Wel strak en duidelijk geprikt en de diverse losse onderdelen geven een goede samenstelling. Het onderwerp nodigt uit tot eenvoud in kleuren, helaas zijn enkele slechte bloemen zichtbaar. De figuratie was een belangrijke aanvulling op het geheel (wie is er niet verliefd op een majorette geworden?).

  Dhr. M. Ruikers de show er om heen is leuk voor het publiek en geeft de wagen wat extra`s. De losse wagens vormen een geheel. Uitvergroting is goed gedaan. Van mij had de onderwagen weg mogen blijven, laat de constructie maar zien. Maak de constructie onderdeel van de wagen. Kleurgebruik prima, geeft de wagen het effect dat het moet hebben.

  Mevr. D. Laarman De verschillende onderdelen vormen toch een geweldig geheel. Trappelende trommels en beweging trompetten klasse. Ingelegde spiegelstukjes mooi. De marionetten met kousenbanden vermakelijk. Dirigentstok geweldig. Een komisch kijkspel. Kan het zijn dat er sávonds een onderdeel meer is?

  Dhr. M. Freriksen Een wagen met veel amusement waarde! Absoluut een wagen die waarschijnlijk ook met ontzettend veel plezier en lol is ontworpen en gebouwd. Leuk de fanfare zonder normale instrumenten maar in plaats daarvan enorme instrumenten. Dan natuurlijk de mannelijke majorettes deze zorgende voor veel plezier langs het parcours. De trompet zag er mooi uit, er zou alleen meer opgelet moeten worden of jullie de schaduw/glans lijnen knippen of gewoon plakken. Nu waren sommige delen geknipt en andere delen gewoon geplakt. Desondanks een mooie wagen.

  Mevr. Y. van Hoogdalen Eerste indruk van het geheel was mooi en komisch! De dansmariekes waren echt een fonds en deden het ook erg goed. Veel grappige details. De eerste wagen met “zitjes” en mozaïek erg mooi gedaan. Jammer dat een wagen met trom meteen uit moest vallen. De grote wagen met trompetten mooi opgebouwd, prachtig van kleur. Ik vond het een erg leuk geheel en de muziek klopte ook en klonk goed.

  Figuratie Dansmariekes erg leuk, maar niet helemaal gelijk. Bij de muzikanten wisselde het af en toe in hoe goed ze speelden. Zelfs op de kleine details is gelet: benen geschoren. Verder allemaal dezelfde kostuums, enkel niet allemaal op maat gemaakt. De dansmariekes en muzikanten vormen samen met de instrumenten (de wagens) de fanfare, samen zijn ze dus compleet.

  Mevr. M. van Dijk Complimenten voor de "majorettes". Heel origineel en word geweldig door 't publiek ontvangen. De overige figuranten tonen weinig enthousiaste uitstraling. Kleding e.d eenvoudigweg goed. Zeer vermakelijk geheel.

  Mevr. R.E. Leijenaar - Veldkamp Het majorettekorps van heren was echt geweldig en van hoog niveau. Hier moet eindeloos voor geoefend zijn!. Tot vier keer toe heb ik ze voorbij zien komen, zonder enige fout of hapering....Hulde...hulde...hulde.. Verder was het natuurlijk uitermate vermakelijk. De andere figuranten waren gekoppeld aan fanfare-instrumenten. De figuranten op de trombone bespeelden het instrument in groepjes van drie. Er ontstond een mooi kleurcontrast door de goudgele trombone en de blauwe uniformen. Het bespelen van de instrumenten was op een originele manier vormgegeven. Het trommelen met de voeten vond ik een leuke vondst. Ondanks de vele losse elementen, was toch één geheel.

  Verlichting Mevr. D. Laarman Eerste rij te weinig verlichting. De laatste trom mooi verlicht. Dhr. M. Lensen De verlichting was op de eerste kar niet bijzonder en bij de trombone al beter. Helaas was de tuba hoorn niet verlicht, jammer.

  Dhr. J. van Dijk Eenzijdige en eenvoudige verlichting, grof verlicht en te veel in het zicht het effect van het instrumenten niet mooi , mist glans effect van blaasinstrument.

  Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  Les Charrons - Tetterdetet, Boemerdeboem … (2008)

   Les Charrons - Tetterdetet, Boemerdeboem … (2008) Foto Video Jury +