Outback

Australië, een land waar vele diersoorten zich hebben gehuisvest.
Uiteindelijk in het stralende middelpunt staat tot op heden nog steeds de Kangoeroe!
Dwalend over de kale droge vlaktes, met hun baby’s in de buidel, springen ze de hele vlakte af.

Foto's
 • Ontwerp
 • Juryrapport

  Juryrapport
  'Outback'

  Dhr. A. Buiks op zich mooi uitgevoerde wagen, maar wel wat beperkt qua thematiek. Detaillering prima, muziek goed, maar blijft teveel een plaatje. Geen directe beleving, identificatie.

  Mw. D. Laarman De Kangaroe`s zijn in kleur en model mooi uitgewerkt. Ook het jong komt nieuwsgierig kijken. Jammer dat jullie dit thema niet meer hebben uitgebeeld. De onderkant is saai. Op de achterkant komt het bord met de kangaroe mooi uit. De afwerking is netjes. Mooie corsowagen klein maar duidelijk herkenbaar.

  Dhr. L. Verspuij Door strepen op vacht krijgt de wagen veel vaart. Ogen mooi uitgewerkt. Mooie uitdrukking op koppen. Beweging is prima. Jammer... 2 i.p.v. 1 steunpaal voor achterste kangoeroe. Dieren staan mooi op poten. Geluid +. Wagen valt weg t.o.v. de anderen. Wagen had meer massa mogen hebben.

  Mw. G. Nijboer Uitwerking Idee Jammer dat de tweede Kangaroe niks doet. Afwerking Knipperende ogen leuk detail. Algehele indruk De Kangaroe’s zijn mooi vormgegeven maar geven voor de rest weinig toevoeging waardoor het er niet uitspringt.

  Dhr. E. Ipema Iets eenvoudige en wat kleine wagen. Mooie bewegingen en goed afgewerkt. Te weinig details en vlak in de kleur. Een beetje meer Australië en sterker detailwerk hadden deze wagen een hogere klassering gegeven.

  Dhr. R. Pierik Algemene klassering 10e / Persoonlijke klassering 11e Groep Klein Cuba brengt ons naar Australië door een drietal kangoeroes uit te werken. Het beeld klopt en maakt de geschepte verwachting volledig waar, maar de creatie is daarmee ook direct weinig verrassend en origineel. De warmte op de vlakte in de Outback komt door de kleurkeuze prima tot uiting. De vlakverdeling wordt mede dankzij de korte witte en zwarte strepen op de lichamen wel enigszins rommelig. De keuze om met meerdere kleuren oranje te werken maakt het geheel natuurgetrouw. Op het moment dat de wagen komt aanrijden springt het kangoeroe jong direct in het oog. Het bungelen in de buidel geeft een grappig effect. De twee grote zwarte constructiebalken onder de achterste volwassen kangoeroe trekken behoorlijk de aandacht, dit had wellicht anders en subtieler gekund. De ogen van een kop zijn altijd cruciaal. In dit geval doet het beschilderde alternatieve materiaal ietwat goedkoop aan. De muziek is verder goedgekozen en zorgt voor een passende sfeer.

  Dhr. A. de Bruijn 2 kangoeroes die mooi van vorm en kleur zijn, maar alleen mooi is niet altijd voldoende in het corsogeweld van Vollenhove. Jammer van de 2 constructiekokers bij de 2e kangoeroe. De aanhechting van de nagels kan beter, evenals de het schilderen van de nagels, Hier zijn toch heel veel natuurlijke vervangers voor.

  Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  Klein Cuba - Outback (2016)

   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]