Het Oude Rijk van Egypte

Het oude rijk van Egypte, één van de landen waar reeds vroeg een grote beschaving ontstond, verkeerde in verscheidene opzichten in gunstige omstandigheden. In Egypte groeiden verschillende soorten planten zoals palmen, cactussen en papyrusplanten. Omdat de Egyptenaren geloofden dat de gestorvene iedere dag naar de grafkamer terugkeerde, werden voedsel en drank achtergelaten. De kamer waarheen hij zou terugkeren was prachtig geschilderd en gemeubileerd.

In de dagen van het oude Egypte droegen de mannen een eenvoudige rok en de vrouwen een lang, nauwsluitend gewaad dat de armen onbedekt liet. Tijdens het Middenrijk en het Nieuwe Rijk werd de hoofdtooi steeds bewerkelijker. Daar was de merkwaardige dubbelkroon van de farao, symbool van de vereniging van de twee koninkrijken. Andere hoofdbe—
dekkingen hadden godsdienstige symbolen, zoals de zonneschijf, ramshoorns, slangen en de Horus-valk. De vele merkwaardig uitziende goden die in het oude Egypte vereerd werden, maken met hun mensenlichamen en dierenhoofden vandaag op ons een vreemde, zelfs een afschrikwekkende indruk. Voor de Egyptenaren waren ze echter een vertroostend en vertrouwd deel van hun dagelijks leven.

Foto's
  • Ontwerp
  • Help mee

    Heeft u meer info over deze wagen?

    Nameless - Het Oude Rijk van Egypte (1997)

      Nameless - Het Oude Rijk van Egypte (1997) Foto Ontwerp +