Walkabout

Er hangt een doodse stilte in de lucht. Alleen geritsel in de struiken van een wegvliegende vogel verraad enig leven.
Duizenden kleine oogjes zijn gericht op een gedaante, welke over het water glijdt. Een dreigend uitziende schaduw brengt een gespannen sfeer met zich mee. Aandachtig lijken de handelingen van deze indringer te worden gevolgd. Opeens veert de gedaante op en spant zijn arm. Met grote kracht wordt een vreemd voorwerp richting een nietsvermoedende kangoeroe gegooid.

Al dagen is Burnum bezig aan zijn Walkabout door de Bush van Australië. Hij volgt zijn weg doormiddel van een zogenaamde Songline, welke hem weer terug zal brengen naar z´n stam. Een lange tocht langs de schitterende en aparte flora en fauna van Australië. Leven van de natuur. Iets wat een Aboriginal al van jongs af aan geleerd wordt, komt nu erg van pas.
Geruisloos dobberend in zijn bootje komt hij steeds dichter bij het doel van zijn reis; de heilige plaats Venolha. De plek waar volgens de overlevering zijn stam van de Kangoeroe Dreaming is ontstaan. Aboriginal dans, kunst en cultuur smelten hier samen tot één groot spektakel. Een weerzien met familie en vrienden
na een lange reis. In de verte hoort hij al de karakteristieke lage tonen van de Didgeridoo´s. Hij is er bijna???!!!

Aboriginal termen:
Aboriginals: oorspronkelijke bewoners van Australië.
Burnum: is een Aboriginal naam en betekend groot strijder.
Songline: is een routekaart welke bestaat in het hoofd van een aboriginal waarbij de belangrijke plekken worden onthouden doormiddel van liederen.
Walkabout: een Aboriginal jager op doortocht en op jacht. Maakt gebruik van de natuur om te overleven.
Dreaming: een Aboriginal gelooft dat hij ontstaan is uit een onderdeel van de natuur. Dit onderdeel, in het geval van het verhaal een kangoeroe, is weer ontstaan uit klei. Deze ontstaansgeschiedenis wordt door Aboriginals een Dreaming genoemd.
Didgeridoo: een lange holle stam, waarmee een zeer apart soort muziek gemaakt kan worden.

Foto's
  • Ontwerp
  • Help mee

    Heeft u meer info over deze wagen?

    Venomenaal - Walkabout (2006)