Koning van Katoren

De vrolijke oude koning van het goede land Katoren is overleden zonder een opvolger te hebben. Zes zure ministers regeren het land en beweren al zeventien jaar dat ze een nieuwe koning zoeken, maar er gebeurt niets. Dan komt de 17-jarige Stach de ministers vragen wat je moet doen om koning te worden. De ministers geven Stach acht bijna onuitvoerbare opdrachten, waarop al velen voor hem hun krachten beproefd hebben.
Het zwijgen opleggen van de vogels van Decibel, omhakken van de granaatappelboom in Wapenfelt, verslaan van de draak Smook, stoppen van de schuivende kerken in Uikumene, springen van de toren St. Aloïdius, genezen van de knobbelneuzen in Afzette en Rije, verslaan van de tovenaar Ekilibrië en plaatsnemen op de stenen stoel van Stellingwoude.

Maar Stach is niet bang. Hij is slim en weet met gezond verstand alle opdrachten uit te voeren, waardoor hij Katoren weer tot een leefbaar land maakt. Om dit te vieren zal er vanavond een groots vuurwerk worden afgestoken, de favoriete bezigheid van de oude koning.

Foto's
  • Help mee

    Heeft u meer info over deze wagen?

    Rataplan - Koning van Katoren (2000)

      Rataplan - Koning van Katoren (2000) Foto +