De Schat van Squamata

Groep: Excellent
Uitslag: 9e plaats (120.2)
Ontwerpers:
 • Albert Jordens
 • Harm Beeksma
 • Aantal bloemen: 120.000

  Diep in het woeste woud van Squamata ligt tussen twee bergen een plek die bekend staat als de “verboden vallei”. De stammen die er leven komen bijna nooit in aanraking met de beschaafde wereld. Om de vallei te betreden moet een gigantische poort worden geopend.

  Slechts eens per generatie bestaat de mogelijkheid een meisje uit een van de omliggende dorpen, de uitverkorene, bereikt dan de leefijd van 10 jaar en kan met haar handafdruk de poort naar de verboden vallei openen.

  In Europa gaat het gerucht dat ergens in de verboden vallei een schat van onschatbare waarde verborgen ligt. Een rijke Zwitserse wetenschapper besluit het er op te wagen: hij huurt een beruchte Duitse premiejager in en besluit op zoek te gaan naar de uitverkorene, om zo de schat te kunnen bemachtigen. Met een expeditie van 5 man gaan zij op pad en de uitverkorene is zo ‘gevonden. Zij moeten echter oppassen dat hun hebzucht zijn tol niet gaat eisen, want de schat van Squamata is gevaarlijker dan zij ooit kunnen vermoeden. Als ze niet oppassen zijn zij niet op zoek naar de schat, maar is de schat op jacht naar hen!  Extra feitje(s)

  In een jaar van extreem bloementekort koos Excellent voor koolblad, boomschors, bamboe en veel groen.

  Foto's
 • Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  Excellent - De Schat van Squamata (2001)

   Excellent - De Schat van Squamata (2001) Foto +