Barfight

Foto's
 • Ontwerp
 • Juryrapport

  Juryrapport
  'Barfight'

  Dhr. A. Buiks mooi uitgevoerde wagen, veel details, mooi in de kleuren. Veel aan af te zien. Misschien zelfs een beetje te druk in de detaillering. Was met wat figuranten erbij mogelijk leuker geweest. Meer beleving was het resultaat geweest. Nu vooral een ( mooi) plaatje, wat verder wat weinig emoties opriep.

  Mw. D. Laarman De titel geeft duidelijk een bar gevecht aan. Wat hebben jullie er een terechte chaos van gemaakt. De stoelen, krukken en dergelijke vliegen alle kanten op, dat is rommelig toch is het aan alle kanten mooi om te zien.. Netjes geplakt, van dichtbij wat grof. De jutte om de poten van de barkrukken zijn niet strak, jammer. Op de achterkant vraagt het groene doek veel aandacht. Suggestie daarvoor b.v. mos gebruiken.

  Dhr. L. Verspuij Wagen had lucht tussen de onderdelen (= goed), daardoor oogde de wagen niet te zwaar en kwamen sommige onderdelen ‘los’ te hangen. 1 compositie gebleven. Er zit een mooie boog in het ontwerp. Muziek is goed gekozen. Piano is mooiste onderdeel. Twijfels bij de pooltafel. Was al het alternatieve materiaal echt nodig? Het is knapper als je met bloemen vilt kunt uitdrukken.

  Mw. G. Nijboer Uitwerking Idee Goed laswerk maar weinig spanning in de wagen. Jammer dat niet alles in de zelfde verhouding is, Klok, Kop en Schotel vallen buiten de toon. Afwerking Mooie reclameborden, jammer dat het niet consequent is doorgevoerd . Veel grote vlakken Dahlia’s. De meubels zijn wel erg kort door de bocht. Algehele indruk Goed herkenbaar, mooi die spelende piano.

  Dhr. E. Ipema Lekker chaotisch front! Bijna een barfight. Geen figuratie snap ik, maar had het beeld niet ondersteund kunnen worden met geluiden? Brekend glas, drukke stemmen, gekraak, enz. Mooie compositie en goed afgewerkt.

  Dhr. R. Pierik Algemene klassering 9e / Persoonlijke klassering 10e Barfight is op cartooneske wijze ten tonele gebracht door letterlijk allerlei attributen uit de kroeg, van kruk tot schilderij, rond te laten vliegen. Het vooraanzicht is, als je de creatie niet eerder hebt gezien, enigszins onduidelijk en kent géén echte blikvanger. De zijkant, het sterkste aanzicht, maakt het e.e.a. pas echt duidelijk. De tekst ‘Bar’ is lekker strak weergegeven, maar waarom niet iets meer aandacht voor de overige teksten? dit laat het geheel er onverzorgd uitzien. Het tempo in de muziek past bij een snel robbertje vechten en geeft goede associatie met de locatie waar alles plaatsvindt. Het netjes spelen op de piano hoort hier echter niet thuis, hier lijkt me geen tijd voor in het heetst van de strijd. De kleur groen van het biljartlaken is prominent aan de achterzijde aanwezig en trekt onnodig veel de aandacht. Hier was de keuze voor bloemen wellicht beter geweest. Verder weinig uitdaging gezocht in de kleurverdeling door te kiezen voor eenvoudige grote kleurvlakken.

  Dhr. A. de Bruijn Vernieuwende, gedurfde ontwerpkeuze, boeiende opbouw. Indruk op de straat is rommelig en niet helder, maar dat is nu juist bij dit ontwerp erg goed. Jammer dat er geen beweging in de wagen zat, dat had geheel nog veel spannender en attractiever kunnen maken. Waarom jute stof rond de div poten( bloementekort of bewuste keuze ) dan waren houten poten veel beter geweest. Ook het groene biljartlaken was een storend in het totaal.

  Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  Fulnaho - Barfight (2016)

   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]