De Strijd om Troje

Nadat de Griekse koningin Helena, de mooiste vrouw van de wereld, was geschaakt door de Trojaanse prins Paris, trokken de Grieken op naar Troje en sloegen beleg voor de stad, een beleg dat tien jaar zou duren. Uiteindelijk was het alleen mogelijk door een list de stad in te nemen: de Grieken bouwden een reusachtig houten paard en vertrokken met hun schepen. In hun vreugde over het einde van het beleg brachten de Trojanen het houten paard de stad binnen, niet wetende dat in de buik van de kolos vele Griekse krijgers verborgen waren.

“De strijd om Troje” duurde zo lang, omdat de goden vanaf de berg Olympus zich met de strijd bemoeiden. De oorlogsgod Ares, de godin van de liefde Aphrodite, en Apollo, de god van de muziek
streden mee met de Trojanen, terwijl Hera, de gemalin van de oppergod Zeus, en zijn dochter Pallas Athene met name de Grieken steunden.

Zeus had na een verschrikkelijke strijd met de oudere generatie goden, de reusachtige Titanen, en de Giganten, reuzen met slangachtige staarten, de heerschappij over hemel en aarde verworven. Atlas, een van de Titanen werd gedoemd voor eeuwig het hemelgewelf van de Olympus op zijn schouders te torsen.

Foto's
  • Help mee

    Heeft u meer info over deze wagen?

    't Jakan - De Strijd om Troje (2000)

      't Jakan - De Strijd om Troje (2000) Foto +