Antarctica Schreeuwt om Hulp

Groep:
Uitslag: 3e plaats (131.5)
Bekers/Prijzen:
 • Jeugdbeker
 • De St.Laurensbaai is een binnenzee aan de oostkust van Canada. Elk jaar in de late winter en het vroege voorjaar komen honderdduizenden zadelrobben en klapmutsen hìerheen.Daar op het zuidelijke eindpunt van hun zwerftochten komen ze bij elkaar‚ op het drijvende en kruiende ijs voor de kusten van New Foundland‚ de Magdalene Eilanden en de Prins Edward Eilanden.

  Ze maken van de baai éën grote kraamkamer‚waar de robbenwijfjes hun jongen baren in de kraamklinìek van Moeder Natuur op de dobberende ijssohotsen. Elke robbenmoeder draagt maareen jong. Ges1aohten lang hebben jagers juist hier hun bloedige jacht uitgeoefend op de witte robbenbaby’s met hun enorm grote ogen‚díe dikke tranen huilen wanneer de jagers naderen.

  Aan de pìkhaak slaan of doodknuppelen zijn de gebruikelijke wrede methoden om de witte pelsen van de Zeehondenbaby’s te bemachtigen die hoog genoteerd staan op de wereldmarkt.

  Wilt U meer weten over‘deze elk jaar weerkerende wreedheden, lees dan het boek “Bloedig Bont” van Brian Davìs of vraag inlichtingen bij het wereld Natuur Fonds.

  Foto's
 • Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  - Antarctica Schreeuwt om Hulp (1977)

   - Antarctica Schreeuwt om Hulp (1977) Foto +