Bistro Ingenieux

Het is een prachtige dag aan de Seine in Parijs. In de keuken van het gezellige “Bistro Ingenieux” zijn de kok’s druk bezig om hun franse cuisine voor te bereiden. De chef stuurt een kok om wat ingrediënten op te halen uit de proviandkast.

Plots klonk er een hoog gilletje: “RATTEN!!!”

Foto's
 • Ontwerp
 • Juryrapport

  Juryrapport
  'Bistro Ingenieux'

  Dhr. A. Buiks wagen kwam wat statisch over, geen beweging op de wagen. Idee van het verhaal vertellen door contact te zoeken met publiek was leuk, maar de verstaanbaarheid van de tekst was problematisch. Idee met figuranten op zich heel goed, maar uitwerking viel wat tegen, niet dreigend genoeg.

  Mw. D. Laarman In de tekst verwacht ik meer dan wat zichtbaar is. Het eerste moment komt er een rechthoek aan, alles strak en weinig beweging. Veel meer ratten kunnen op en rond de corsowagen het kijkplezier verhogen. Jullie schrijven in de keuken zijn de koks druk bezig, die gezellige drukte mis ik. De achterkant is overwegend wit. Ik moest goed kijken om de proviandkast te ontdekken.

  Dhr. L. Verspuij In basis een origineel idee, maar het gaat mis bij de uitwerking. De wagen is te stijf, te hoekig uitgewerkt. Het hout oogt zwaar. De rekken hadden moeten druipen van de diverse Franse producten. Figuratie is wat mak... de ratten druipen snel af (was ook wel heet in zo`n pak lijkt me). Een wagen dus met potentie! Er had meer ingezeten!

  Mw. G. Nijboer Uitwerking Idee 1 grote voorraadkast goed gevonden hout, dahlia Afwerking Weinig oog voor detail. Algehele indruk Leuk geprobeerd er een verhaal van te maken door de pratende kok maar dit kwam niet over. En de ratten lopen gewoon mee, dus komen niet de keuken binnendringen.

  Dhr. E. Ipema Goede poging van deze jonge bouwploeg! Respect! De wagen is te smal in het front waardoor het geheel te iel overkomt. Het thema Bistro komt te weinig uit de verf, het is meer de voorraadkast. Qua figuratie, geweldige kok, luie ratten! Iets meer aandacht aan het geheel en iets meer ervaring en deze bouwploeg doet mee voor de prijzen!!

  Dhr. R. Pierik Algemene klassering 12e / Persoonlijke klassering 12e Welkom in de Franse Bistro! Of moet ik zeggen Franse proviandkast? Hier ontstaat wellicht de eerste verwarring tussen titel en uitbeelding. An sich wél een prima keuze om met groep Geniaal een paar schappen met ingrediënten weg te zetten maar kies dan voor een paar interessante items op de plank i.p.v. een vormloos blokje kaas of blik met voedingswaren. Als er dan een afbeelding wordt weer gegeven op een van de voorwerpen zorg dan ook dat dit strak (evt. met schaar) gebeurd, zodat de totale eerste indruk ook afgewerkt is. Waarom wordt het onderwerp de ‘RATTEN’ niet van ijzer gemaakt en in bloemen uitgebeeld, hiermee maak je een interessante creatie met smoel. De kok leidt de wagen prima in en zorgt samen met de vierpotige knaagdieren voor de nodige speelsheid en interactie met het publiek. Het geluid is hierbij prima verzorgd. De verhoudingen worden met de figuratie echter wel op de proef gesteld, aangezien je nu met meerdere schalen gaat werken. Mij is verder niet geheel duidelijk geworden waar de kok mee gooit (bovendien is niet iedereen in het publiek hier van gediend). Het hout (alternatief materiaal) is netjes aangezet op het schap en het titelbord, maar de dekens doen daarentegen goedkoop aan. Laatstgenoemde attributen hadden wellicht ook beter op de bovenste plank kunnen staan.

  Dhr. A. de Bruijn Als je omschrijving van deze wagen leest, dan verwacht je heel veel. Werkende koks, gillende koks paniek etc, verzin het allemaal maar. Het had een geweldige theaterwagen kunnen worden. Niets was minder waar. Dat bij deze ontwerpkeuze de wagen een decor is voor het theaterspel, dat kennen we wel, maar als dan ook het theaterspel achterwege blijft, dan blijft er niet veel over.

  Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  Geniaal - Bistro Ingenieux (2016)

   Geniaal - Bistro Ingenieux (2016) Foto Ontwerp Jury +