Generaties

Groep: Fatal Attraction
Uitslag: 1e plaats (182.7)
Ontwerper:
 • Jeroen Berk
 • Bekers/Prijzen:
 • Ereprijs
 • Aantal bloemen: 450.000

  Vier generties op één lijn, dezelfde blik, hetzelfde bloed.
  Ieder in een eigen levensfase.
  De gedachten gaan terug naar toen.
  Herinneringen, waardevol en uniek.
  Pure portretten op één lijn.
  Samen, voor altijd verbonden.

  Foto's
 • Ontwerp
 • Video
 • Juryrapport

  Juryrapport
  'Generaties'

  Dhr. A. Buiks mooi uitgevoerde en imposante wagen. Imposant door grootte, maar ook door uitvoering. Prachtige detaillering rondom, zeker ook op de zijkanten. Sympathiek onderwerp, waar iedereen zich mee kan identificeren: iedereen zit in een generatie tenslotte. Goede en toepasselijke keuze van muziek. Qua uitbeelding mooie afwisseling van abstract en figuratief.

  Mw. D. Laarman Het idee en de uitwerking is geweldig. Moeilijk vier gezichten met hun herinneringen. Daar is een creatieve oplossing voor bedacht. Als eerste zie ik de oudste, kalend met passende kleding. Vervolgens de jongere generaties de jongste had voor mij nog jonger mogen zijn. Aan alle kanten veel te zien. overdag zijn de herinneringen in de optocht niet overal duidelijk te zien. ’s Avonds komen ze met verlichting mooi uit. Een moeilijk thema maar perfect uitgewerkt.

  Dhr. L. Verspuij Overdonderend grote wagen. Geel / Wit is een mooie kleurencombinatie voor deze wagen (goed gekozen). De lijsten maken het wel wat stijf. Prachtige details / tableaus. Stoffering is prachtig uitgewerkt. Mooie gerimpelde kop aan voorkant. Gezichtsuitdrukking is knap gemaakt. Mooie overgangen in kleding en haar door de tijd heen. Muziek had toegevoegde waarde.

  Mw. G. Nijboer Uitwerking Idee Geniaal gevonden kop met lijst ernaast. Doorkijk generaties voor iedereen herkenbaar. Afwerking Mooi weergave van huid / kledingplooien. Algehele indruk Top ontwerp de wagen blijft aan alle kanten spannend.

  Dhr. E. Ipema Fantastische wagen! Mooie details, grafisch, doorlopende zichtlijnen en prachtig afgewerkt.

  Dhr. R. Pierik Algemene klassering 1e / Persoonlijke klassering 1e Vanuit Lichtenvoorde op weg naar het corso in Vollenhove. Ik heb de teksten van alle wagenbouwgroepen aandachtig doorgelezen en deze spoken door mijn hoofd. De beschrijving van Fatal Attraction roept bij mij vraagtekens op over de uitvoering en de angst dat het idee de verwachting niet kan waar maken. Een goed gezicht maken met de gewenste uitstraling is een prestatie an sich. Laat staan 4 stuks, waarbij elk hoofd symbool staat voor een andere generatie (= verschillen), maar toch ook weer familie van elkaar is (= overeenkomsten). De verschillen zijn goed herkenbaar door o.a. de kledingkeuze, haardracht en rimpelvorming. De overeenkomsten worden duidelijk gemaakt door o.a. de kleurkeuze van het gezicht en de ogen. Goed bedacht en top uitgevoerd. Ondanks de imposante grootte van de wagen is deze niet afgeraffeld in het plakweekend. De nette fotografische knipwerken aan de binnenzijde van de koppen ondersteunen het verhaal. De afbeeldingen komen op afstand super tot uiting, maar in de optocht is dit helaas niet meer te zien, waardoor de ‘herinneringen’ hier minder tot uiting komt. Verder is het lied ‘Papa’, de link tussen de uitgebeelde generaties. Bij het horen en zien van de wagen in de optocht word ik plotseling dusdanig geraakt dat ik geheel onverwacht ontroerd raak. Wellicht het mooiste wat ik tijdens een optocht mag ontvangen en het grootste compliment dat ik jullie als groep kan geven.

  Dhr. A. de Bruijn Grote monumentale indrukwekkende wagen. Zeer bijzonder en verrassend was om niet te kiezen voor volledige hoofden, maar een gedeelte weg te laten, en op de vlakke stukken zeer mooi getikte herinneringen van zijn leven weer te geven. Ieder met eigen sfeer en beleving. De afkadering met een stuk fotolijst, geeft iedere persoon nog meer een eigen identiteit . Aan alle kanten zeer boeiend om naar te kijken. Zeer passende muziekkeuze. Jammer dat de lijnen van het betonijzer op de hoofden goed zichtbaar was, en de schouder bij de 1e persoon was wel erg recht.

  Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  Fatal Attraction - Generaties (2016)

   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]