Dirtbuster

Sterker, groter en mooier dan ooit. De nieuwe Dirtbuster is het neusje van de zalm op het gebied van stofzuig technologie. Na jarenlange research en development is dit prachtige product ontstaan. Deze grootste nachtmerrie voor al het vuil is ongenadig getest en geperfectioneerd. Het schitterende design is een lust voor het oog en de enorme zuigkracht houdt alle straten schoon.

Koop deze exclusieve Dirtbuster nu!

Foto's
 • Ontwerp
 • Juryrapport

  Juryrapport
  'Dirtbuster'

  Mevr. L. de Haas – Yben
  Uitwerking idee: Compositie, zeer fraai, erg creatief idee Kleurenspectrum, mooi strak en rustig van kleur gehouden Materiaalkeuze, tussen de twee bewegende delen van de wagen, die grote grijze slang, mooie vondst Figuranten, prachtig die vuile stoffige koppies uit de stofzuiger Beschrijving corsowagen, strak van vorm en kleur, maakt daardoor rustige indruk. Afwerking: Aanbrengen materialen, met zorg Weergave van de onderdelen, zeer goed, alles positief, mooie grote wielen Oog voor detail, veel oog voor functionele details Algehele indruk: Indruk op afstand, heel bijzondere wagen, achterzijde mooi compact door de ventilator(motor) Idee, en Uitbeelding idee, origineel in alles, zeer creatief. Herkenbaarheid, wekt een grote glimlach op Mobiliteit wagen, goed

  Dhr. M. Lensen
  Leuke voorstelling maar naar mijn idee te hoog geëindigd. Loslatende bloemen in de draaiende wielen is te opvallend (wielen draaien te snel ook nog). Ook hadden de bloemen strakker aangebracht mogen worden. Ook deze wagen miste ik op het opstelterrein waardoor de details niet vooraf beoordeeld konden worden, gelukkig waren dit er niet veel. Achterzijde naar mijn idee massaal en de achterlichten waren niet nodig. Bewegend stof en figuranten van binnenuit pasten er goed bij. Dit onderwerp leende zich ervoor om “zichzelf”als gebruiksartikel te verlichten maar dat kwam niet geheel uit de verf. Door de aanwezige verlichting toch een aardige sfeer opgeroepen.

  Dhr. M. Hereijgers
  Een ontwerp dat er met kop en schouders bovenuit stak op het vlak van idee. Verfrissend, eigentijds, origineel. Ik heb veel corso’s gezien, maar nog nooit één waar een enorme stofzuiger in te zien was! Top! Goed ook de tekst in het programmaboekje. Normaal vallen deze me nauwelijks op, maar de tekst bij deze wagen springt in het oog door zijn leuke, luchtige aanprijzing, horend bij het onderwerp. Het maakt ook meteen de intenties duidelijk, hier gaan we een stofzuiger te zien krijgen, niet meer en niet minder. In de vormgeving wordt prima beantwoord aan de eigentijdsheid van het ontwerp. Strakke en doelmatige vormgeving in een rake compositie en dito inkleuring zorgt voor een helder beeld. De twee wagens en de beweegbaarheid ten opzichte van elkaar beantwoorden helemaal aan een stofzuiger. De kern van de stofzuiger met rondvliegend stof werkt subliem als hart van het ontwerp. Het trekt de aandacht van de toeschouwer en blijft in zichzelf al heel boeiend. De flexibele slangen, wielen, borstels, printplaatjes in het mondstuk en ‘verchroomde’ productnaam maken het beeld van een stofzuiger verder af. Waar de wagen het echter wat laat liggen is de verdere invulling van wat een stofzuiger doet. Het wekt de verwachtingen van stof dat op straat ligt en door de Dirtbuster wordt opgezogen en zo in de machine komt. Alleen wordt dit niet helemaal waargemaakt. Wat daar tegenover staat is een beperkte verbeelding van stof door de figuratie. Deze bevinden zich in de stofzuigerzak (?) en beperken zich tot een kleine choreografie. Helaas is met het gegeven van het opzuigen van stof niet meer gedaan. Dit zorgt voor een onsamenhangendheid in het totaalbeeld. Het mondstuk, de slangen en de stofzuigerzak blijven op deze manier wat op zichzelf staande elementen, terwijl juist het proces door deze elementen heen een superspannend uitgangspunt was geweest. Uiteindelijk blijft het ontwerp hangen op een heel goed idee met treffende vormgeving. Was er net iets meer gedaan met het proces in de stofzuiger dan was het mijn absolute nummer 1 geweest!

  Dhr. P. Bastiaansen
  Wat een fris en origineel idee – anders bouwen we toch gewoon een stofzuiger! Geweldig, met deze vondst is de eerste slag al binnen. De uitwerking is lekker strak en technisch. De grote stofzuigerslang is een even zo groot gebaar in de compositie, prachtig! De wielen zijn mooi strak en technisch vormgegeven, de ventilator aan de achterkant doet het goed, de wervelende wind binnenin is goed, het logo ‘DB’ dat je overal tegenkwam werkt prima. Ik vond alleen de steampunk­figuranten in de stofzuiger een beetje gezocht. En toch ... waarom komt het er nou toch niet helemaal uit? De verwachtingen bij het eerste wauw­gevoel van het idee van een stofzuiger, die verwachtingen worden niet helemaal ingelost. Het blijft net even te veel gewoon een stofzuiger. Ik kan niet precies zeggen wat er nou ontbrak. Misschien had hij echt rommel van de straat moeten opzuigen? Misschien had die werveling van stof binnenin veel sterker en groter uitgewerkt moeten worden? Misschien had de grote slang meer moeten doen? Nogmaals, ik weet er niet de vinger op te leggen waarom het nou net niet helemaal werkt, maar aan het eind kon ik het gevoel van een lichte teleurstelling niet kwijtraken. Er had, linksom of rechtsom, meer ingezeten. Maar dat laat onverlet dat het een prima vondst is die een prachtige eigentijdse wagen heeft opgeleverd.

  Dhr. M. Wijlaars
  Compositie: zeer leuk idee dat goed is uitgewerkt en erg herkenbaar is Kleurenspectrum: goed van kleur ook passend bij de compositie Materiaalkeuze: goede materiaal keuze Figuranten: kon niet zo goed begrijpen wat de figuranten toevoegen aan de wagen Beschrijving corsowagen: zeer leuke en herkenbare wagen die netjes en goed is uitgewerkt Aanbrengen materialen: materialen goed aangebracht op sommige punten nog wel verbetering Weergave onderdelen: onderdelen goed en herkenbaar weergegeven Oog voor detail: goed oog voor detail netjes en correct uitgewerkt Indruk op afstand: zeer herkenbaar je ziet meteen wat er aankomt Idee: zeer leuk idee zeker voor het publiek door de herkenbaarheid Uitbeelding idee: het idee is zeer goed uitgebeeld Herkenbaarheid: zeer herkenbaar Mobiliteit: wagen de wagen kwam goed door de bochten en de straten verder geen problemen

  Mevr. D. Laarman
  Heel bijzonder en gedurfd. Aankomend wat minder maar opzij met de grappige figuratie heel mooi. Het wiel van de wagen mooi ingepast. Kleuren en de afwerking prima. Leuk dat jullie zo’n vernieuwende creatie hebben gemaakt. Blij dat jullie er geen afval indruk van hebben gemaakt. Kortom jullie hebben me verrast.

  Mevr. H. Theunissen
  Compositie: Zeer vernieuwend om met zo'n ontwerp te komen Kleurenspectrum: De kleuren zijn mooi en strak, de stofzuigerslang in alternatief is niet storend Materiaalkeuze: Zeer goed aangepast in het ontwerp Figuranten: De stofjes waren ontzettend leuk bedacht Beschrijving: corsowagen Zoals boven geen klassieke bloemenwagen, dit is altijd erop of eronder, en bij deze wagen was het erop, de alternatieve materialen waren niet storend, en de Pluisjes waren goed bedacht Alleen de stofzuigervoet was te klein Aanbrengen materiale: Netjes Weergave onderdelen: Deze was in de puntjes uitgewerkt Indruk op afstand: Deze wagen trok meteen de aandacht, omdat hij buiten de klassike corsowagen valt Idee: is lef hebben Uitbeelding idee: Zeer goed, alles in perspectief op goede grote Herkenbaarheid: Deze wagen was voor iedereen herkenbaar Mobiliteit wagen: Dat was ook zeer goed

  Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  Venomenaal - Dirtbuster (2013)

   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]