Stystolonica

Verborgen tussen blauwe bergen en gele zeeén, heel ver hier vandaan, ligt een heel mooi land, genaamd Trollié. In dit land heerst koningin Gnorga over het trollenvolk. Eén van de trollen, die hier woont, is Stanley. Hij is dol op bloemen, die hij tevoorschijn kan toveren met zijn magische, groene duim. Maar niet iedereen is hier blij mee. Koningin Gnorga heefi namelijk een verschrikkelijke hekel aan bloemen, dus ook aan Stanley. Zij verandert het liefst alles in steen met behulp van haar magische duim, die precies de tegenovergestelde krachten bezit als de duim van Stanley.

Op een zekere dag, als Stanley zijn magische, groene duim gaat gebruiken om Trollié eens goed op te fleuren, heefi koningin Gnorga er genoeg van. Meteen besluit ze om Stanley te verbannen naar “het land van steen en staal”: Stystolonica.

In Stystolonica leert Stanley twee nieuwe vrienden kennen: baby Roosie en haar broer Hans. Samen ontdekken ze, dat Stanley’s magische duim ook werkt in Stystolonica. Natuurlijk twijfelen ze geen moment, en besluiten ze om Stystolonica te veranderen in een prachtig, kleurrijk bloemenparadijs. Als koningin Gnorga dit ontdekt is ze woedend! Meteen probeert ze Stanley te verstenen met haar magische duim, zodat hij nooit meer één bloem te voorschijn zal kunnen toveren. Maar of dit haar lukt…

Foto's
  • Help mee

    Heeft u meer info over deze wagen?

    Nameless - Stystolonica (2000)

      Nameless - Stystolonica (2000) Foto +