Het verhaal van de Nacht

Leopold is een bekend verhalenverteller en schrijver. Zijn zwarte inkt en
schrijfveer brengen hem vaak in een wereld vol schitterende gebeurtenissen. Ook nu staat hij weer aan het begin van een nieuw verhaal. Hij pakt zijn boekenrol en tuurt naar de sterren. Plots veranderen deze in beelden, echte sterrenbeelden. Geboeid door hun verschijning wordt hij meegenomen in hun mysterie. Zijn veer begint te schrijven en in gedachten stapt hij in zijn eigen verhaal.

Hij ontmoet Draco, die hem de weg wijst naar de sterren.
Dan volgt hij het tijdspad langs de sterrenhemel.

Klokslag twaalf uur staat hij oog in oog met de planeet Mars, opvallend rood in de nacht. Mars wijst hem op de sterrengroep Argo Navis. Het lijkt een heus schip, bemand door de Argonauten. Deze helden moeten tussen de Botsende Rotsen door, die elk langsvarend schip verpletteren. Om twee uur ontmoet hij Hercules, bekend om zijn onmetelijke kracht. Samen met zijn neef Iolaüs moet hij de zeeslang Hydra verslaan.

Aan het einde van de nacht raast het noordelijk sterrenbeeld Auriga voorbij. De bestuurder is Erechtheus, koning van Athene. Een vreselijk schepsel: half mens, half slang. Met zijn machtige strijdwagen met vier paarden achtervolgt hij de god van de noordenwind. Bij het opkomen van de zon heeft Leopold zijn laatste ontmoeting. De heldere ster Virgo, beter bekend als Maagd, probeert hem te verleiden om bij haar te blijven.

Wanneer de zon hoog aan de hemel staat ziet hij slechts nog een schim van Gemini, de tweeling, en dan is zijn tocht voorbij. Hij ontwaakt en kan zijn ogen niet geloven: de inkt is op maar zijn boekrol is gevuld met een merkwaardig verhaal… het verhaal van de nacht.

Foto's
  • Help mee

    Heeft u meer info over deze wagen?

    Fatal Attraction - Het verhaal van de Nacht (2004)

      Fatal Attraction - Het verhaal van de Nacht (2004) Foto +