De Grote Migratie

Al weken lang is de enorme kudde onderweg. Met zijn allen al vele gevaren doorstaan.
Rest nog één lastige hindernis zo vlak voor het einde van de tocht …..de brede rivier.

Teruggaan is geen optie. De natuur dwingt de kudde verder te gaan, alsmaar verder op weg naar vers gras.

Foto's
 • Ontwerp
 • Juryrapport

  Juryrapport
  'De Grote Migratie'

  Dhr. M. Hereijgers: Daar komen ze weer aangedenderd, op hol geslagen beesten, wijkend voor niets. Maar wat een kracht en wat een dynamiek! Fantastisch om in het vooraanzicht het haast eindeloze ritme van de horens op je af te zien komen. De compositie is knap weggezet om deze opgaande lijn aan beesten te maken. De bouwgroep is er in geslaagd om van ieder beest een individu te maken. Geen enkele is hetzelfde en allemaal reageren ze anders op de situatie waarin ze zich bevinden. Een zebra terugdeinsend voor het water, een gnoe springend van een rotspartij en weer een andere die vecht om in de massa boven water te blijven. Wat geeft die expressie de wagen veel emotie! Dit wordt versterkt door de fantastische detaillering. De manen, de snoeten, ogen, horens en hoeven zijn zeer zorgvuldig behandeld. Slechts een enkel dier – met name op de achterste wagen ­ komt in anatomie wat houterig over. Maar dat doet geen afbreuk aan de totaalbeleving. Wat een mooie verfijning en diepte aan het beeld geeft, is de kleur en textuur van de houtschors op de rotspartij. Ook de inkleuring van de beesten is goed gedaan. De dieren lenen zich uitstekend voor inkleuring door dahlia’s en de kleur van de bloemen is goed ingezet om licht­ en schaduwwerking te verzorgen. Eigenlijk een wagen waar in afwerking, vormgeving, compositie en inkleuring nagenoeg niets zwaarwegends op aan te merken is.

  Mw. B. Rijnberg: EERSTE INDRUK: Dynamische compositie, suggereert beweging van de dieren. Avontuurlijk. AFWERKING: Paarse Dahlia in het zichtveld slechte kwaliteit, erg jammer. Oog voor details, de dierenkoppen zijn uniek, allemaal andere uitdrukkingen. Het haar van de dieren maakt een werkelijke indruk. De rotspartij is fraai maakt een rauwe en ruige indruk, jammer dat er soms lijmdraden zitten. De uitdrukkingen van de dieren zijn goed gedaan, de ogen spreken UITWERKING IDEE: De opbouw van de wagen is origineel, van laag naar hoog, dynamiek. Zonder ‘echte’ beweging wordt er toch duidelijk beweging gesuggereerd. Het verhaal komt goed tot uiting. Wel mag er dan voor aan de wagen gras of juist water te zien zijn, waar de dieren naar toe gejaagd worden.

  Mw. L de Haas: Letterlijk zeer krachtig. De drie onderdelen waren prachtig één geheel. Het geheel ontroerd me. Mooi warm en verdeling van licht en donkere kleuren. Goed en evenredig verdeeld. De materiaalkeuze is bijzonder. Zeer fraai zijn de uitgewerkte horens, ogen, neuzen en manen. Rots is schitterend!! Houten bord aan de voorkant past goed bij de gehele sfeer. Door de kracht waarmee de dieren tot leven kwamen zag je de drang tot verder gaan om te overleven. Zeer zorgvuldig afgewerkt. Aan alles is gedacht. Was de bodem van de wagens (in blauw en paars) bedoeld als water?? Het geheel straalde kracht uit, vooral door de ogen van de dieren, door de lichtval zag je de overlevingsdrang. Door de houding was er één en al beweging. Geweldig!

  Dhr. L. Verspuij: Mooie oploop van de wagen. Anatomie dik in orde. Waarom geen natte snuiten? Letterlijk en figuurlijk is de laatste wagen het hoogtepunt. De beesten storten zich naar beneden. Wauw! De kleurovergangen op de beesten zijn goed doordacht, blijft spannend om naar te kijken. Water is wat braaf weergeven. Schors op de achterste wagen was juiste keuze voor het juiste effect.

  Mw. G. Nijboer: Compositie: M ooie opbouw. Hoe je ook kijkt er kijkt altijd wel een beest jouw kant op K l e u r g e b r u i k : G o e d i n e v e n w i c h t . Z w a r t / w i t i s e e n t r e k k e r , m a a r o o k e e n m o o i r u s t p u n t B e s c h r i j v i n g c o r s o w a g e n : I m p o s a n t Afwerking: D uidelijk. Bizon/waterbuffel haar (je ruikt ze zelfs) Algehele indruk: H et komt echt op je afgegaloppeerd. Nat/droog gedeelte. Doordacht. Heel herkenbaar Heel goed wendbaar gaat heel flexibel

  Dhr. A. de Bruin: Uitwerking idee: Compositie: m ooi sterk totaal beeld, zeer indrukwekkend houding beesten erg goed, speels en krachtig Kleurenspectrum: z eer mooi Materiaalkeuze: e rg mooi schors op de grote wagen en alternatief van de horen, snuiten etc Afwerking: Aanbrengen materialen: s trak en netjes tot in laatste detail toe Weergave van de onderdelen: e rg goed, mooie geknipte lijnen van de beesten O o g v o o r d e t a i l : t o p p u n t v a n a f w e r k i n g w a r e n w e l d e o p m a a t g e m a a k t e s n u i t e n v a n i e d e r beest. Maar ook haar en hoeven waren erg mooi Wel jammer dat de hoeven niet overal aansloten bij de benen Algehele indruk: Indruk op afstand: o p afstand misschien niet helemaal helder, maar zodra wagens dichterbij wordt je helemaal overdonderd. Idee en Uitbeelding idee: s uper tot in de laatste detail, zebra erg leuke afwisseling in kleur e Uitwerking water op 1 2 wagens had wat ruiger gemogen, als beesten in het water springen, spat water veel ruiger op. Geluid had best heftiger gemogen. Mobiliteit wagen: g oed

  Help mee

  Heeft u meer info over deze wagen?

  Fatal Attraction - De Grote Migratie (2015)

   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

   Fatal Attraction - De Grote Migratie (2015) Foto Ontwerp Jury +