Herinnert u zich deze nog?

Dit jaar bestaat onze wagenbouwgroep 30 jaar! Onder het motto “herinnert u zich deze nog” willen wij u een compilatie laten zien van 30 jaar Twee Nijenhuizen.
De wagen begint met Visserslatijn, wie herinnert hem niet, de eerste ere-prijs van ons. U ziet een Venose visser in ruste, die ons vertelde, dat hij jaren geleden zijn netten kapotgetrokken had aan torens onder water. Volgens hem leefden daar vissen die er heel anders uitzagen en andere dingen deden dan alleen maar zwemmen; is dit werkelijkheid of visserslatijn?
Menigeen zal de carrousel van Klaas Vaaks Droomzand nog goed kunnen herinneren. Met behulp van zijn zand laat Klaas Vaak de kinderen de meest fantastische avonturen beleven, die alleen in dromen voorkomen. Welk kind droomt er niet van om samen met vriendjes en vriendinnetjes in een reusachtige droomcarrousel rond te draaien, als je goed kijkt zie je meerdere wagens voorbijkomen op handgeschilderde borden.
Vervolgens ziet u het kikkerorkest, een onderdeel van de wagen Lente- boden. Als het ijspaleis van Koning Winter door de eerste zonnestralen begint te smelten, breekt de lente aan, overal zie je ontluikende bloe- men, de kikkers laten op geheel eigen wijze zien en horen dat de lente aangebroken is.
Dan iets wat in ieders geheugen gegrift staat: Het machtige leger van Assyrië. Geen macht ter wereld kon dit machtige leger verslaan, de veroveringsdrang van de Assyriërs kende geen grenzen. U ziet een gedeelte van een paleis dat onder de voet gelopen wordt door de olifanten van het machtige leger van Assyrië.
En als laatste maar zeker niet de minste: Koninklijk Mottenbal. Als medewerkers van onze groep de deuren van een oude klerenkast in een koninklijk paleis opendoen, zien ze een koningsmantel. Als ze deze van dichtbij bekijken kunnen ze hun ogen niet geloven, er blijkt een Koninklijk Mottenbal in volle gang te zijn, geniet u mee!
Kortom het is duidelijk, Herinnert U zich deze nog?

Foto's
  • Ontwerp
  • Help mee

    Heeft u meer info over deze wagen?

    Twee Nijenhuizen - Herinnert u zich deze nog? (2008)

      Twee Nijenhuizen - Herinnert u zich deze nog? (2008) Foto Ontwerp +